Eurojackpot je zelo popularna loterijska igra v kateri sodelujejo številne evropske države. Glavna nagrada do katere se dokoplješ, če pravilno uganeš skupno 7 števil, znaša najmanj 10.000.000€ in največ 90.000.000€. In čeprav nisem nek odvisnik od iger na srečo, sem imel obdobje, ko sem vsak teden vplačal eno kombinacijo ter tako zapravil slabih 9€ mesečno, a ti časi so minili. Tu in tam temu namenim še kakšen evro, vendar to je bolj izjema kot pravilo. Ne glede na to, ali v Eurojackpotu sodelujem ali ne, vsake toliko pomislim, kaj bi bilo, če bi bil glavni dobitek moj.

Si predstavljaš, da dobiš vsaj 10.000.000€? 

Si sploh upaš predstavljati, kako bi bilo, če bi zadel glavni dobitek na Eurojackpotu? Po podatkih Wikipedie iz leta 2014 je bila takratna možnost, da postaneš milijonar 1:95.344.200. Sicer novejšega podatka nisem zasledil, definitivno pa je to razmerje še precej večje in je zato možnost toliko manjša. Skoraj bi lahko rekel, da je nična. Je pa še vseeno večja, kot če v igri sploh ne sodeluješ. Malo za šalo in malo zares, možnost je večja tudi, če živiš v Nemčiji ali na Finskem, ker veliko dobitnikov prihaja ravno od tam.

No, recimo, da čisto brez vsakršnega konkretnega upanja vpišeš listek za Eurojackpot. Ker je upanje res minimalno in skoraj že pozabiš, da si namenil tistih 2,20€ za kombinacijo, se ti niti ne da čakati do poznih večernih ur na žrebanje v živo. Naslednji dan odpreš Facebook ali kakšno novičarsko spletno stran in zaslediš, da je v tvojem kraju nekdo zadel glavni dobitek. Letiš po listek (če ga nisi, bukselj, že prej vrgel v smeti) in vidiš, da si ta srečnež dejansko ti. Kakšen neki je ta občutek, a? Oba si lahko samo misliva, a brez dvoma mora biti fenomenalen, se strinjaš?

5 stvari, ki bi se jih lotil, če bi postal milijonar

Dejstvo je, da je možnost zadetka glavne nagrade pri Eurojackpotu podobna možnosti, da bo moja boljša polovica v 5 minutah prišla iz trgovine z oblačili. A kljub temu si marsikdo upa sanjati in pridobljen denar v mislih “zapravlja” za vse mogoče stvari. Jaz pri tem nisem izjema. Naj ti predstavim le nekaj glavnih ciljev, ki bi jih želel doseči, če bi čez noč postal milijonar.

Poplačilo kredita

Vesel sem, da z ženo nisva zakreditirana do vratu, še vseeno pa kredit imava in bi ga z največjim veseljem odplačal še isti dan po prejetju denarja. S tem bi imel v hipu eno obveznost manj. 

Moška denarnica
K sreči mi za plačevanje kredita ni treba denarnice skoraj izprazniti

Dolgo potovanje

Z družino doslej še nisem bil na nobenem konkretnem potovanju, zato bi del denarja namenil ravno temu. Za nekaj mesecev bi se poslovil od Slovenije in se odpravil na nek odmaknjen otok s turkizno obarvanim morjem in lepimi plažami. Tam bi zlahka pozabil na skrbi in vsakodnevna opravila, se posvetil ženi in otrokom ter se psihično in fizično odpočil.

Nakup dveh avtomobilov

Trenutno imamo le en avto in naj potrkam, da z njim k sreči nimamo nobenih težav. A z leti in kilometri se možnost za okvare poveča, zato se ne bi branil kakšnega novega enoprostorca, ki bi nam še naprej omogočal varno in udobno vožnjo.

Drugi avto bi bil primarno namenjen ženi in bi bil manjši ter na električni pogon, ker o tem sanja že zelo dolgo. Z drugim avtomobilom bi lahko, ko mene ni doma, z otroci odšla po vseh opravkih sama, moj prosti čas pa bi raje izkoristili za druženje.

Gradnja hiše ob morju v tujini

Če ne štejem hiše mojih staršev, kjer sem živel dokler se nisem odpravil na svoje, že ves čas živimo v najetih stanovanjih (jap, nekaj smo jih že zamenjali). Ker pa sem v Sloveniji marsičesa sit, prav tako pa imam dovolj živeti nekje, kjer ni ničesar mojega in sem odvisen od drugih, bi gotovo zgradil manjšo pritlično atrijsko hišo tik ob morju nekje v tujini. Ne vem še točno kje, a bi hitro našel lokacijo – Kanarski otoki, Sicilija, Santorini, Bali, Havaji,… V primeru, da na izbrani lokaciji avtomobilov ne bi potrebovali ali pa bi rabili le enega, bi prejšnjo točko temu primerno prilagodil.

Varčevanje

Ko bi opravil z vsem zgoraj naštetim, bi ves preostali denar, ki ga ne bi zapravil še za druge malenkosti, prihranil. Čeprav verjamem, da je s tolikšno količino denarja včasih težko trezno razmišljati, mislim, da se ne bi brezglavo podal v zapravljanje za nepotrebne neumnosti. Denar bi raje varčeval za tisto, kar bi meni ali družinskemu članu prišlo prav. 

Hranilnik za denar
Denar zaenkrat hranimo v takšnem hranilniku, ki pa bi bil premajhen, če bi zadel več milijonov evrov

Vprašanje zate

Kako bi porabil denar, ki bi ga zadel na Eurojackpotu? Vabim te, da odgovor, mnenje in/ali izkušnje napišeš v komentar pod objavo, morda se razvije odlična debata!

Aja, mimogrede, ne pozabi všečkati moje Facebook strani, da boš na tekočem z novimi objavami!