Pred nekaj dnevi, natančneje 1. avgusta 2020 je minilo eno leto od mojega prvega prispevka na tem blogu! V upanju, da si kar čim večkrat našel objavo, ki ti je bila všeč, se ti zahvaljujem za spremljanje in branje!

Moji vtisi o 1. letu Blebetača

Vem, da gre za precej “znucane” besede, a zdi se mi, kot bi prvo objavo napisal včeraj in ne pred letom dni. Čas res hitro beži in že vidim, da se bom “parkrat obrnil”, pa bo spet avgust.

Ker je šlo vendarle za začetek, sem si uvodno leto Blebetača vzel nekoliko bolj “na izi”, saj nisem točno vedel, kako se bo bloganje, skupaj s starševsko vlogo, službo in ostalimi obveznostmi, sploh izšlo. Kar se mi zdi pri tem pomembno je, da sem se tega lotil kot hobija in ne druge službe, zaradi katere bi trpeli ostali družinski člani … in moji živci. Gre za hobi, ki me vedno spravi v dobro voljo in mi zelo veliko pomeni. Enostavno – nekaterim je v veselje popivati cele vikende, drugi najraje igrajo računalniške igrice, tretji kolesarijo, jaz pa obožujem pisanje.

Kljub temu, da gre le za prostočasno dejavnost, jo vseeno jemljem čisto resno, kot pravo obveznost. Zakaj? Ker me sprošča in mi daje energijo, zato sem posledično lahko boljši oče in mož. 

Lagal bi, če bi rekel, da je bilo vedno vse rožnato. Daleč od tega. Kar ti lahko z gotovostjo trdim pa je, da sem vedno rad v roke prijel mobilni telefon ali računalnik, ne glede na to, kateri dan v tednu je bil in koliko je bila ura.

Povzetek najbolj omembe vrednega v 1. letu Blebetača

Vsak teden nova objava

Vsak začetek je težak, pravijo. In to v bistvu čisto drži. Zadal sem si, da ti bom vsak teden omogočil branje novega prispevka, kar niti približno ni bila lahka naloga. A pohvalim se lahko, da sem cilj dosegel in v to, kljub vmesnim težkim časom, nikoli nisem dvomil.

100% uporaba lastnih fotografij

Zagotoviti lastne fotografije je vedno velik izziv, še posebej pri objavah, ki niso vezane na določene dogodke, izlete in podobno, kjer bi bil dejansko fizično prisoten. Čeprav sem bil včasih že čisto obupan, mi je na koncu pri popolnoma vsakem prispevku uspelo uporabiti le in samo svoje fotografije, brez kakršnih koli posrednikov, plačljivih spletnih strani s fotografijami, kopiranjem z Googla in podobno. Na tak način sem se ne le izognil kršenju tujih avtorskih pravic, temveč dal svojemu blogu večjo kredibilnost in dokazilo, da sem se za Blebetača res trudil na vseh področjih. In ja, vem, fotografije niti približno niso bile profesionalne (uporabljam le mobilni telefon z ne ravno zavidanja vrednim fotoaparatom), kljub temu pa sem delal na tem, da so bile čim boljše.

Redno odgovarjanje na komentarje in sporočila bralcev

Osebno me zelo moti, če nekomu (komurkoli že) pošljem sporočilo in mi nanj nikoli ne odgovori. Ravno iz tega razloga sem že od samega začetka odgovoril na čisto vsak komentar na blogu in komentar/sporočilo na Facebooku.

Izboljšana uporabniška izkušnja na spletni strani Blebetac.si

Kot morda veš, za izgledom in delovanjem Blebetača stojim sam. Nisem “profi” izdelovalec spletnih strani, me pa to veseli, zato sem veliko svojega prostega časa izkoristil za učenje tega področja in prenašanje pridobljenega znanja na to spletno stran. Še nekaj mesecev po prvi objavi je trajalo, preden sem bil dokončno zadovoljen z videzom in – kar je še pomembnejše – s preglednostjo bloga. Pri tem sem imel v mislih točno tebe in druge bralce, saj sem vam želel brskanje po blogu kar najbolj olajšati, izkušnjo s tem pa maksimalno izboljšati.

Top 10 objav v 1. letu Blebetača

Vedno se bodo našle objave, ki po branosti izstopajo v primerjavi z ostalimi. Spodaj si preberi 10 najbolj branih prispevkov v 1. letu Blebetača. Želim ti prijetno branje!

1. Obisk Eco Resorta
2. Dan odprtih vrat PGD Zagorje – mesto
3. 5 stvari, ki bi jih storil, če bi zadel Eurojackpot
4. Nenačrtovano kopanje v Bohinjskem jezeru
5. Medijske toplice – pokveka med toplicami
6. Ti je reševalni pas španska vas?
7. Stvari, ki jih imam vedno v avtu, 1. del
8. Stvari, ki jih imam vedno v avtu, 2. del
9. Težav poln dopust v Medulinu, 1. del
10. Težav poln dopust v Medulinu, 2. del

Nič ne bom jezen, če spodaj v komentar pod objavo napišeš svoje mnenje in/ali izkušnje z Blebetačem, mogoče bo stekel super pogovor!

Seveda pa me še vedno najdeš na moji Facebook strani, za katero ti svetujem, da jo všečkaš, s čimer boš na tekočem z novimi objavami!