Vsak izmed nas je v svojem življenju že doživel takšno ali drugačno nesrečo – padec, prometno nesrečo, delovno nezgodo ali karkoli temu podobnega. Pravzaprav ne gre za nič neobičajnega in nemogočega, kajne? No, le redkim pa uspe podvig, kakršen je uspel moji ženi. Zaradi nje sem namreč po končani večerni rutini med sproščenim tuširanjem popolnoma nepričakovano skoraj doživel infarkt. Mater!

V miru sem se tuširal, ko je žena okrvavljena priletela v kopalnico

Kot običajno je moja boljša polovica v sobi uspavala otroka, medtem ko sem šel jaz v kopalnico, da bi se po napornem dnevu stuširal. Stopil sem v tuš kabino, odprl vodo in se zmočil, ko je brez kakršnega koli opozorila vsa panična k meni pritekla žena. Obe roki je držala na čelu s katerega je blazno krvavela. Ampak res blazno – krvav je imela cel obraz, roke, pižamo in brisačo, ki sva ji jo na začetku pritisnila na rano. Krvavi so bili tudi postelja, tla od sobe do kopalnice, umivalnik,… Povedano drugače, bilo je kot v klavnici. Prepričan sem, da bi me vsak, ki bi videl takratno situacijo, obtožil, da sem ženo po buči udaril najmanj s kladivom in še to ne le enkrat. Ne skrbi, nikoli se ne pretepava (če odštejem kakšno nezavedno manevriranje z rokami, ki ga izvajam ponoči) :).

Krvav madež na umivalniku in krvava brisača v umivalniku
Sledovi krvi so bili med drugim vidni na umivalniku in brisači

Čeprav mi ni bilo jasno, kako hudiča si človeku uspe med ležanjem v postelji skoraj razpoloviti glavo (sodeč po krvavenju), sem iz omare hitro vzel prvo pomoč. Najprej je žena poskusila zadevo rešiti sama, ker sem moral iti v sobo k budnemu sinu. Za prvo silo ji je uspelo, zato se je vrnila k uspavanju, jaz pa v kopalnico, kjer sem najprej očistil posledice masakra.

Niti 5 minut ni minilo, ko mi je javila, da obveza ne pomaga. K sreči je takrat tudi sin že spal, zato sva imela dovolj časa, da sva s skupnimi močmi po več poskusih končno ustavila krvavljenje. Ni bilo videti estetsko, je pa učinkovalo in to je tisto, kar šteje.

Kaj se je sploh zgodilo in kako se je vse skupaj izteklo

Verjetno te bo pobralo od smeha, ampak …. Ko sta oba otroka zaspala je žena želela oditi iz sobe. Še preden je zlezla iz postelje se je spotaknila v rjuho, padla in s čelom udarila v svoj mobilni telefon, ki ga je takrat držala v roki. Si lahko misliš? Vse skupaj je dejansko povzročil telefon, ki je očitno trpežnejši od ženine glave. Hm, je morda želela na neobičajen način uspavati še sebe? Kakorkoli že, definitivno zna biti odprte glave!

Ker mi je bila prioriteta zaustaviti krvavitev (logično), fotografije le-te nimam, ampak glede na to, kako je bilo vse skupaj videti, sem bil prepričan, da bo potrebno šivanje. Ko sva ugotovila, da pravzaprav sploh ni bilo tako hudo, kot je bilo sprva videti , sva se le še nasmejala in se čudila, kako je mogoče, da je tako miniaturna rana na obrazu povzročila cel kaos tako na obrazu, kot po postelji in po tleh.

Krvavi madeži na tleh v kopalnici
Majhna rana, a toliko krvi po celem stanovanju

Na koncu sva se še nekaj dni smejala in zabavala ob misli na dogodek. Ne morem pomagati, ampak še danes se sprašujem, kakšna je verjetnost, da se med uspavanjem otrok skoraj ubiješ. In to s telefonom! Hja, očitno res nič ni nemogoče.

Vprašanje zate 

Kako bi reagiral, če bi se tvoja druga polovica poškodovala na tako nenavaden način? Vabim te, da odgovor, mnenje in/ali izkušnje napišeš v komentar pod objavo, morda se razvije odlična debata!

Aja, mimogrede, ne pozabi všečkati moje Facebook strani, da boš na tekočem z novimi objavami!