Ko se gre za izlete, z ženo nisva ravno človeka polna idej. Razen že “oguljenih” krajev, le stežka prideva do zaključka, kam bi se lahko odpravili na izlet. In tako je minilo celo dopoldne in še del popoldneva – ko je bilo kosilo že na pol pripravljeno. Kar naenkrat pa sva izvedela za Eco Resort v Kamniku in takoj smo vedeli, da ga bomo tisti dan videli tudi od blizu.

Nismo imeli veliko časa

Ura je bila že 13.30, ko smo začeli hiteti s pripravljanjem vsega potrebnega za s sabo. Kosilo še vedno ni bilo v celoti kuhano, a se s tem ni nihče od naju preveč ukvarjal. Kar je bilo kuhanega smo enostavno vzeli na pot, ostalo sva shranila v hladilnik za naslednji dan.

Ko smo vendarle bili pripravljeni za odhod je ura odbila 14.00. Vedela sva, da nas čaka dobra ura vožnje v vsako smer, torej sta nam ostali približno 2 uri za dejansko uživanje na končni destinaciji. Zakaj samo 2 uri? Če si prebral objavo o večerni rutini najinih otrok, veš, da se, če je le mogoče, oziroma, če ne gre za kaj izrednega, tega strogo drživa, sicer otroka vse skupaj precej zmede.

Ko zaradi kričanja otrok ne slišiš navigacije …

Ne, ne iščem krivca v otrocih, ampak kar je res, je res. Namesto standardne navigacije uporabljam Google Maps in nimam držala za telefon, zato se bolj zanašam na glasovna navodila kot pa na sliko.

Otroka sta ves čas govorila in se igrala z normalno glasnostjo. Takrat bi v bistvu lahko po mili volji kričala (ampak nista, ker sta glasilke očitno hranila za 10 minut pred ciljem). Ko pa je prišel trenutek, ko naj bi mi navigacija podala informacijo o tem, kam moram nekaj kilometrov pred Eco Resortom zaviti, je bilo seveda treba oponašati pol živalskega vrta. Namesto da bi zavil levo, sem peljal naravnost. Saj vem, obstajajo tudi table, a med vsemi hišami sem jih pač spregledal.

Ko sem končno ubral pravo pot, sprva še vedno nisem bil prepričan, če je res prava, ker je cesta tako ozka, da bi se dva “pivoljubca” s trebuhi kar težko spravila eden mimo drugega. No, na koncu nam je očitno uspelo, sicer te objave zdajle ne bi mogel brati. 

Od glamping hišic do domačih živali

Tik ob “našem” parkirišču smo si najprej ogledali lesene glamping hišice, ki so namenjene parom. Pred vsako hišico stojita 2 ležalnika za brezskrbno lenarjenje na soncu. Hišice so na videz pravzaprav zelo privlačne in nekaj posebnega. Nekaj, česar doma ne moreš doživeti, če nisi ravno pastir.

Glamping hišica
Glamping hišice so lesene in posebnega videza

Kasneje smo si nekaj metrov pod parkiriščem v ogradi ogledali domače živali – osle, ovce in koze. Mimogrede, moram priznati, da raje vidim osle živalske vrste kot pa tiste za volanom, čeprav ponavadi nimam te sreče. Večinoma so se vse živali pustile pobožati, a so se osli hitro začeli pritoževati, zato vanje niti nismo silili in smo se kmalu odpravili naprej, živali pa pustili počivati v senci.

Hišice za družine z lesenim bazenom in manjšim “ribnikom” v obliki srca

Le kakšnih 100 metrov naprej od domačih živali, v neposredni bližini čiste Kamniške Bistrice, se nahajajo večje lesene hišice, v katerih je prostora za celo družino (če nisi bil v postelji preveč priden) in so prav tako posebnega videza. Kot pri glamping hišicah, so tudi tukaj na voljo ležalniki in dodatno še manjši lesen bazen, ki je ravno pravšnji za čofotanje najmlajših. 

Poleg bazena se nahaja majhen “ribnik” v obliki srca, v katerega se po umetno narejenem potočku steka voda iz zgornjega, večjega in pravega ribnika.

Ribnik s postrvmi in lep razgled z lovske opazovalnice

Sledili smo prej omenjeni kratki strugi potočka in prišli do velikega ribnika s prav tako velikimi postrvmi, ob katerem rastejo sončnice. Tik nad ribnikom je urejen lesen “podest”, kjer si lahko ribe pobliže ogledaš.

Pogled z lovske opazovalnice na lesen podest na ribniku
Če si želiš postrvi pogledati od blizu, lahko to dosežeš na lesenem podestu

Ker je tamkajšnja lovska opazovalnica res ogromna, je vsekakor ne moreš zgrešiti. Nahaja se ob ribniku, do njenega vrha pa se lahko povzpneš po stopnicah. Glede na velikost sem pričakoval, da bo tudi zgoraj več prostora, a ga je le za nekaj oseb hkrati. Ko prideš na vrh, se ti razprostre pogled nad večji del Eco Resorta, vključno z ribnikom in gostilno ob njem.

S sladoledom v roki na ogled pavov in hranjenje srn ter jelenov

Čeprav si na izlete praviloma vse vzamemo od doma, za otroka narediva izjemo in jima privoščiva kakšno malenkost. Tokrat je bil to sladoled, kjer sva se za eno porcijo točenega sladoleda znebila konkretna 2€. Ne vem, ali okus odtehta visoko ceno, vem pa, da bi bilo vse skupaj videti okusneje, če se ne bi na napravi za točenje sladoleda paslo nešteto os.

Nekaj metrov stran od gostilne smo šli pozdraviti pave, ki so bili, po mojem mnenju, bolj dolgočasni od vsakega plevela. Glede na reakcijo ostalih članov družine, se mi zdi, da nisem bil edini takega mnenja, zato je hitro sledila ograda s srnami in jeleni.

Pri srnah in jelenih smo se zadržali najdlje, saj ne enih, ne drugih, ne vidiš kar kjerkoli in kadarkoli. Poleg tega smo na avtomatu kupili nekaj koruze, s katero smo jih hranili in tako opazovali čisto od blizu. Še posebej so nam bili všeč jeleni, katerih glava zaradi velikih rogov malenkost spominja na obešalnik:). Imajo pa tudi prednost – medtem ko si jaz vsak trikrat izpahnem ramo in dvakrat zlomim nadlahtnico, da se popraskam po hrbtu, oni to naredijo suvereno, z manjšim gibom glave.

Srne in jeleni ležijo na tleh
Nad jeleni in srnami sta bila otroka navdušena

Zaključek na otroških igralih in z zvonom želja v kapelici

Hitro se je bližal čas odhoda domov, zato sta otroka izkoristila preostanek izleta in se zdivjala na neobičajno masivnih otroških igralih – malo guganja, plezanja, skakanja in nekaj spustov po toboganu.

Od otroških igral smo se počasi vrnili proti avtomobilu in si sproti ogledali še kapelico Svetega Krištofa, v kateri se nahaja zvon želja. Nekako imamo v navadi, da vsak zvon želja tudi uporabimo, zato smo si nekaj zaželeli, pozvonili in odšli do parkirišča, se usedli v avto ter se odpeljali domov.

Vprašanje zate

Kako si predstavljaš svoj dan v eni izmed glamping hišic? Vabim te, da odgovor/mnenje/izkušnje napišeš v komentar pod objavo, morda se razvije odlična debata!

Aja, mimogrede, ne pozabi všečkati moje Facebook strani, da boš na tekočem z novimi objavami!