Z družino resda nismo prav pogosto vajeni jesti zunaj, vendar si upam trditi, da picerijo Peekaboo v Puli le redkokatera prekaša, sploh glede družinskih kosil, ko bi otroci počeli vse, le za mizo ne bi sedeli. Ker mi je počutje otrok na prvem mestu in je bilo za to v omenjeni piceriji odlično poskrbljeno, sem se odločil, da o tej dogodivščini napišem ločen prispevek, čeprav smo nanjo naleteli tekom predčasnega odhoda z dopusta v Medulinu.

Za picerijo Peekaboo smo izvedeli po naključju

Ko smo se nekega dne na dopustu vračali s plaže, smo na poti do apartmaja zasledili plakat s fotografijo noro hudega igralnega centra v sklopu picerije Peekaboo v Puli. Poleg nekaj fotografij ni manjkalo besed o sami piceriji, njihovi ponudbi, naslovu in delovnem času. Ko sva z ženo otroka vprašala, če se strinjata, da bi se po dopustu na poti domov tam ustavili na kosilu, drugega odgovora kot “Jaaaaa!”, nisva pričakovala. In tako je tudi bilo.

Picerija se nahaja v strogem centru, če imaš srečo najdeš celo brezplačno parkirišče

Pula ni tako majhno mesto in ima center primerljiv z drugimi večjimi mesti – vse je zgužvano na kupu, veliko prometa, kopica enosmernih cest in podobno – zato iskanje picerije ni bila najlažja naloga. Seveda ne gre brez navigacije, a se iskanje prave lokacije zdi lažje že, če veš, da leži v neposredni bližini Arene, ki je v treznem stanju enostavno ne moreš zgrešiti. Vse skupaj bi bilo enostavneje najti, če bi bila picerija v ločenem objektu, tako pa se ob cesti nahaja dolga vrstna hiša ali kakorkoli se temu že reče (kot denimo na Trubarjevi cesti v Ljubljani) s številnimi vhodi, zato je le majhna tabla nad vrati tista, ki ti pomaga pri iskanju.

Arena v Puli
Picerijo Peekaboo najdeš nedaleč stran od Arene

Peekaboo smo opazili že iz avtomobila, zato smo morali poiskati le še parkirišče, saj lastnega nima. Skoraj sem že pripravil denar za plačilo parkirnine, ko sem zagledal parkirišče kakšnih 5 minut hoje stran od picerije. Nikjer ni bilo parkomata, blagajne ali česarkoli, kar bi nakazovalo, da je parking plačljiv. Na koncu je to pomenilo prihranek denarja. Odlično!

Sprejelo nas je zelo prijazno osebje in nam razkazalo picerijo

Če ne štejem pregrešno dragih restavracij s 5-hodnim menijem, po katerem si moraš doma narediti vsaj še sendvič ali dva, mislim, da redkokdaj doživiš, da bi takoj ob vstopu nekdo izmed zaposlenih prišel do tebe. Nam se je to zgodilo prvič. Ne le, da nas je zaposleni prijazno pozdravil in vprašal v katerem jeziku želimo komunicirati, temveč nas je vodil na ogled celotne picerije, vključno z vsemi prostori namenjenimi obiskovalcem. Kakorkoli obrnem je bil prvi vtis fenomenalen in videlo se je, da jim je pozitivna izkušnja gostov prioriteta.

Sanitarije, jedilne mize in stoli so prilagojeni otrokom

Ne gre za osamljen primer, a sam še nisem videl, da bi imela neka gostilna v celoti prilagojene sanitarije našim najmlajšim. Z “v celoti” imam dejansko v mislih celoto – pisoarji in WC školjke so nižje, prav tako so nižji umivalniki, dozirniki mila in sušilci rok. Praktično vse je namenjeno otrokom, tako dečkom, kot deklicam. Staršem zato niti malo ni treba skrbeti, da bi si njihov otrok težko umil roke, ali pa se neuspešno trudil zlesti na WC školjko. Si predstavljaš, kako se recimo počuti nek fantek, ko ima možnost lulati v pisoar, tako kot njegov oče? Ta občutek mora biti res super, se strinjaš?

Sanitarije za otroke
Otroci imajo svoje sanitarije, ki so temu primerno prilagojene

Običajno imajo gostilne za otroke na voljo otroški stolček, kar vsekakor pride prav in ga ima vsak starš v začetnih letih otrokovega življenja tudi doma. Tukaj pa takšnih stolčkov nimajo, ker jih pravzaprav ne potrebujejo. Mize in stoli so namreč prav tako prilagojeni najmlajšim, zato se lahko le-ti  zlahka usedejo in uživajo v hrani, brez, da bi jim morali starši pri tem na kakršen koli način pomagati.

Brez skrbi, sanitarije, mize in stole imajo tudi za odrasle, zato te med vstajanjem s stola ne bo zagrabilo v križu, pa tudi rok ti ne bo treba umivati kleče.

Igralnica, o kakršni otroci le sanjajo

Daleč najbolj izmed vsega me je navdušila igralnica. In nisem bil edini. Sicer drži, da imajo dandanes praktično vsi gostinski obrati kakšno zunanje igrišče, ki pa je ponavadi povsod enako ali vsaj podobno – tobogan, gugalnica in še kakšna malenkost poleg. Ko enkrat vstopiš v igralnico kakršna je ta v Peekaboo-ju, pa vidiš, da je za otroke možno poskrbeti na precej višjem nivoju.

Igralni center je ogromen in zavzema dobršen del picerije. O njegovi velikosti priča dejstvo, da kapaciteta otrok, ki lahko hkrati divjajo po njem znaša 110. 110 otrok naenkrat! In kaj je tako posebnega, da pišem s takšnim navdušenjem? Poleg tega, da se lahko otroci po igralih povzpnejo kar nekaj metrov v višino, igralni center vsebuje več različnih toboganov, mostov, premičnih in nepremičnih preprek, klančin, tunelov, stopnic in še bi lahko našteval. Prostor vključuje tudi raznorazne igre, ki še dodatno pripomorejo k razvijanju motoričnih sposobnosti in orientacije malih divjakov. Prav tako je poskrbljeno za varnost – četudi se otroci v nekem trenutku nahajajo več metrov nad tlemi, je pot navzgor in navzdol popolnoma varna, ker so vsi mostovi in podobni objekti zavarovani z mrežo, zato je nemogoče stopiti v globino.

Igralni center z zavitim toboganom
Kaj drugega bi si otrok še lahko želel, kot takšno igrišče?

Da imajo lahko starši otroke ves čas na očeh, se ob igralnem centru in v galeriji nahaja več miz, kjer lahko polnijo svoje želodce, medtem ko se otroci ukvarjajo z izzivi na igrišču. Pomembno se mi zdi tudi omeniti, da se lahko starši brez zadržkov pridružijo igri na skoraj vseh delih igrišča in tako ne le, da v sebi zbudijo “mini” očka ali mamico, temveč spodbujajo sinove in hčerke pri igri.

Oba najina navihanca sta se kar nekaj ur zadrževala na igrišču. Nekaj časa sama, nekaj časa pa z nama, še posebej hčerka, ki še ni pripravljena na samostojno igro na takšnem igralu. Žal je veliko prehitro prišel čas za odhod domov.

Za 105 kun smo se naigrali in najedli okusne hrane

Si vedel, da lahko picerijo Peekaboo obiščeš tudi samo za koriščenje igralnega centra? To nam je bilo rečeno ob vstopu v picerijo. In tak način se mi zdi super, ker včasih človek pač nima namena jesti izven doma, otroci pa bi se vseeno radi igrali, še posebej v deževnem vremenu. Mislim, da boš težko verjel, ampak celodnevno igranje v igralnici te bo stalo borih 35 kun ali okrog 5€. 5€ za ure in ure užitka, kakršnega otroci ne doživijo vsak dan, pa tudi ne vsako leto, če sploh.

Ko smo se pozabavali na igralih in se odpravili domov, smo za na pot naročili še nam osebno zelo okusno pico s premerom velikih 50cm, ker smo bili po aktivnem dopoldnevu že precej lačni in drugega v avtu nismo imeli. Te zanima cena? Smešnih 70 kun ali približno 10€.

Vprašanje zate

Kako bi tvoji otroci reagirali, če bi jih peljal v igralnico podobno tisti v Peekaboo-ju? Vabim te, da odgovor, mnenje in/ali izkušnje napišeš v komentar pod objavo, morda se razvije odlična debata!

Aja, mimogrede, ne pozabi všečkati moje Facebook strani, da boš na tekočem z novimi objavami!