Če slučajno še nisi, ti pred nadaljevanjem svetujem, da si najprej prebereš prvi del objave o Mini Zoo Land parku. Spodaj te čaka drugi del, ki je tudi zadnji.

Tematski park z različnimi živalmi in posebnimi igrali (nadaljevanje)

Tropical Paradise

Preden bi z lokom koga ubili, smo se odpravili proti področju Tropical Paradise, kjer sta glavno vlogo zagotovo odigrali dve papigi – rumena in rdeča Ara. Obe sta neprestano čepeli na leseni ograji in čakali, da dobita kaj za pod zob. Po kratkem obotavljanju se je hčerka opogumila in jima ponudila arašide kupljene pri blagajni. Sprva je šlo brez težav, potem pa jo je rdeča papiga najprej zagrabila za nahrbtnik (ups, naša napaka), kasneje pa še za prst na roki. Kljub velikosti papige so hčerkini prsti ostali celi.

Naša pot se je nadaljevala do opic (makakov), katerih zaradi pretirane razigranosti nismo imeli želje hraniti. Bolj kot skakanje, plezanje in druge vragolije, me je nasmejalo to, da je en makak obiskovalcu z glave ukradel sončna očala. Dvomim, da jih je ta oseba dobila nazaj v enem kosu, če sploh. Nauk zgodbe je, da moraš vedno upoštevati opozorila na ogradah živali. Tvoja glava pač ne spada kamorkoli.

Na koncu smo le par sekund opazovali še kakaduja, belega pava, purana, fazana in nanduja, ker nas niso pretirano prevzeli, zato zadnjega tudi nismo hranili.

Crocodile Park

Področje Crocodile Park v prvi vrsti sestoji iz ograde z dvema krokodiloma. Nista pretirano velika, vseeno pa bi se, če bi ju srečal izven terarija, podelal v hlače. Ker sta ves čas lenobno poležavala na enem in istem mestu, sta hitro postala nezanimiva. Nič drugače ni bilo s kraljevim pitonom.

V istem objektu smo si pogledali še legvana, manjše drevesne papige in živalice podobne majhnim opicam z velikimi očmi – imena se žal ne spomnim.

Krokodila
Krokodila nista bila pri volji za gibanje

Haunted Cave

Če povem iskreno, ne vem kakšno je doživetje v Haunted Cave oziroma Jami strahov, ker nihče izmed nas nima veselja do česa takšnega. Glede na to, da so nekateri otroci čisto iz sebe prileteli ven, je morda celo bolje, da sinu in hčerki jame sploh nisem omenil.

African Safari

African Safari vključuje zelo raznolike živali. Poleg jelenov damjakov še leva (nedolgo nazaj sta bila dva, a je še pred našim prihodom eden poginil zaradi zastrupitve), nosati medvedki oziroma koati in poniji.

Tako koate kot damjake je bilo dovoljeno hraniti, vendar se ne prvi, ne drugi niso preveč ukvarjali z obiskovalci in so se večinoma zadrževali stran od ograje, zato smo si jih le ogledali in odšli naprej.

Medtem ko je lev brez predaha ležal v senci in se nam ni želel pobližje pokazati, pa so bili poniji bistveno bolj aktivni. Razlog za to je, da so jih imeli otroci za nekaj evrov priložnost jahati, kar pa najina otroka ni pretirano prevzelo.

Lost Island

Na področju Lost Island se poleg avtomata za napitke, sanitarij in prodajalne sladoleda nahajajo še Robinsonova koča, trampolin, veliko ležalnikov, podmornica, viseči kanu in lemurji.

Najprej je bil na vrsti viseči kanu v katerem je na eni strani sedela lutka indijanca, na drugi strani pa je bilo prosto mesto za otroka, ki bi se za nekaj evrov želel popeljati naokrog. Najina se nista, kljub temu, da sta si indijanca kar nekaj časa ogledovala.

Najmlajša sta lemurje bolj kot ne “spregledala” in se takoj lotila skakanja na trampolinu ter raziskovanja podmornice. Kakšna je v notranjosti žal ne vem, ker je bila polna otrok, zato vanjo niti nisem silil.

Robinsonova koča
Robinsonova koča je bila otrokoma zelo zabavna

Vmes sva se z ženo za nekaj minut celo uspela uleči na ležalnika v senci, a le dokler otroka nista opazila Robinsonove koče. Ta je na videz res nekaj posebnega in med drugim vključuje viseči most ter visok stolp, s katerega se vidi (skoraj) celoten Zoo Land.

Pirate ship

Za konec je sledil še del imenovan Pirate Ship, ki vključuje Black Jack gusarsko ladjo, še eno gusarsko ladjo, opičjo vrv, vrtiljak in Koi krape.

Ker najina otroka ribe sploh ne zanimajo, se v okolici mini ribnika s Koi krapi nismo dolgo zadrževali. Veliko več pozornosti pa sta dobili gusarski ladji, še posebej Black Jack, v kateri smo našli skrinjo z zakladom, “zapor” z okostnjaki, kapitansko sobo in še veliko več. Ni manjkalo niti zvočnik efektov topov, iz katerih se je ob vsakem streljanju valil dim. Najbrž ni otroka, ki nad vsem tem ne bi bil navdušen, kajne?

Za piko na i smo nekaj časa preživeli še na opičji vrvi (zipline) in vrtiljaku. Pri slednjem ne gre za običajen vrtiljak, saj sestoji iz dveh večjih košar, ki visita na vrveh in sta nameščeni ena nasproti druge. Odrasla (dovolj močna) oseba se postavi na sredino vrtiljaka in vrti “volan” s poljubno hitrostjo. Višja je hitrost, višje nad tlemi se košari dvigneta.

Za opičjo vrv bi te rad le nekaj opozoril – čeprav na eni tabli piše, da jo lahko uporabljajo tudi odrasli, je na drugi navedeno, da je masa omejena na 60 kilogramov. Ravno to je nek oče spregledal, v roke vzel otroka in se skupaj z njim spustil po vrvi. Rezultat? Z ritjo je podrsal po blatni luži (bedno, ampak luža je bila dobesedno pod vrvjo) in si tako za hlače spravil kilogram blata ter liter vode. Smeha torej ni manjkalo.

Gusarska ladja Black Jack
Gusarska ladja Black Jack je ogromna, zato tudi ni čudno, da smo lahko v in na njej videli marsikaj

Za varnost je bilo odlično poskrbljeno

Čeprav bi moralo biti to samoumevno, bi vseeno rad poudaril, da je v Mini Zoo Land parku super poskrbljeno za varnost. S tem imam še posebej v mislih Robinsonovo kočo in Black Jack ladjo, ki sta na določenih točkah res visoki. Na vsakem nevarnejšem mestu je bodisi ograja, bodisi mreža, ki preprečujeta padec v globino.

Naslednji dan smo šli še enkrat

Kot si lahko prebral, prvi dan nismo imeli dovolj časa, da bi lahko z ženo otrokoma pustila neomejeno uživati, zato sem uslišal njuno prošnjo in ju še enkrat, že naslednji dan, peljal v Mini Zoo Land. Tisti dan smo se tam zadržali več kot štiri ure in počeli izključno tisto, kar sta si zamislila onadva.

Vprašanje zate

Če si že bil v Mini Zoo Land parku, kakšna je bila tvoja izkušnja? Vabim te, da odgovor, mnenje in/ali izkušnje napišeš v komentar pod objavo, morda se razvije odlična debata!

Aja, mimogrede, ne pozabi všečkati moje Facebook strani, da boš na tekočem z novimi objavami!