Ko sem nek petek med malico v službi odšteval ure do konca delovnega tedna, sem nenadoma prejel ženino sporočilo, če sem za to, da se za dve noči odpravimo v Terme Čatež. Sprva nisem vedel kaj naj si mislim, ker za tisti vikend z boljšo polovico sicer nisva planirala praktično ničesar. Na koncu je želja po spremembi vsakdanje rutine in predvsem opazovanju najinih otrok med čofotanjem v bazenih, prevladala nad mojo utrujenostjo in negotovostjo, zato sem z največjim veseljem prišel domov, pograbil prtljago in nas odpeljal v Čatež ob Savi.

Dve nočitvi v mobilni hišici za slabih 200 evrov

Žena je rezervirala dve nočitvi v mobilni hišici in karte za bazen za 180 evrov plus turistična taksa. To je pravzaprav vse, kar sem pred odhodom vedel. Čeprav mi je bilo jasno, kaj mobilna hišica sploh je, pa si nisem znal dovolj dobro predstavljati kako je videti njena notranjost, saj vanjo še nikoli nisem pogledal, kaj šele bival v njej.

Pozen odhod na pot, ki je bila začinjena z dežjem

Medtem ko sem se sam prebijal še skozi zadnje trenutke službe tistega tedna, je žena z otrokoma večino stvari že spakirala. Ker sem prišel domov šele nekaj po 15. uri, povrhu vsega pa je imela boljša polovica za opraviti še določene zadeve v zvezi z njeno službo, smo na koncu od doma odšli precej pozno – okrog 18. ure.

Celo pot, ki je na koncu trajala dobro uro in pol, nas je spremljalo deževje, vključno z močnejšimi nalivi. Ker smo vedeli, da se bomo tako in tako kopali pod streho, nam za to ni bilo mar, res pa je, da nočna vožnja v tako slabem vremenu ni ravno sanjska.

Prijava, prevzem ključev in bedasta “koronavirus pravila”

Po prihodu do Term Čatež je žena najprej poskrbela za našo prijavo in prevzela ključe rezervirane mobilne hišice. Vse skupaj je trajalo celo večnost, zato sta bila otroka, skupaj z mano, že konkretno nestrpna in utrujena.

Zaprta Poletna Termalna riviera
Večina bazenov v poletni Termalni rivieri je bila prazna

Ko je ženi končno uspelo urediti vse potrebno, pa je prišla na vrsto še informacija, ki je res nisem pričakoval. V sklopu ukrepov v zvezi s Covid-19 nam je bilo rečeno, da je kopanje za nas in tiste s sodimi številkami hišic dovoljeno le od 15. do 18. ure, oziroma proti doplačilu tudi kasneje. Najbolj idiotsko od vsega pa je bila tale ponudba: po želji bi se lahko kopali tudi dopoldne, vendar le v zunanjih bazenih. Ampak … večina bazenov je bila prazna, tobogani niso delovali, bilo je kakšnih 12°C, deževalo je in še vetrovno je bilo. Ne me hecat! Sicer rad poizkusim kaj novega, ampak kopanja v napol zimskih razmerah v bazenu brez vode, pa pač ne. To bi lahko nenazadnje počeli tudi v Medijskih toplicah, ki so prava pokveka med toplicami.

Kar je bilo v vsem skupaj dobrega pa je, da nam je bil vsaj na dan odhoda dovoljen dopoldanski obisk notranjih bazenov.

Mobilna hišica je bila fenomenalna

Ko smo vendarle prispeli do naše hišice, smo najprej parkirali avtomobil na za nas rezervirano parkirišče tik ob njej.

Že prvi pogled je obetal veliko, saj je bila hišica, katere bivalni del meri nekaj več kot 30m2, navzven videti kot nova. Da smo prišli do vhoda z velikimi steklenimi drsnimi vrati, smo morali najprej stopiti na ogromno teraso v izmeri slabih 20m2.

Ob vstopu smo na desni zagledali kuhinjo, na levi strani pa jedilno mizo in nad njo televizor. Korak ali dva stran se je nahajal manjši raztegljiv kavč. Iz tega prostora so vrata vodila v tri spalnice in kopalnico z WC-jem ter ogromno tuš kabino. V spalnici z zakonsko posteljo so bila še ena vrata, za katerimi je na naše riti čakal dodaten WC. Skratka, imeli smo čisto vse. Aja, ogrevali smo se s klimo. In še nekaj – o kakršni koli umazaniji, zanemarjenosti, dotrajanosti ali čemerkoli podobnem, ni bilo niti sledu.

Mobilna hišica s teraso
Naša mobilna hišica je bila navzven videti kot nova in je imela pred vhodom veliko teraso

Za sosede smo imeli žurerje

Čeprav bi v toplicah pričakoval pretežno družine, so polovico izmed približno osmih hišk v naši okolici zasedali prijatelji, ki so praznovali rojstni dan njihovega kolega. Kako je bilo to videti, si lahko predstavljaš – glasna glasba (sicer kar v redu), petje, pijančevanje in vse neumnosti, ki spadajo zraven. 

Prvo noč, ko smo dejansko le razpakirali in je bila ura že pozna, smo glasbo izkoristili za plesanje na terasi. Videti je bilo, da sta otroka pred spanjem res potrebovala nekaj energijsko potratnega.

Žurka se je nadaljevala še celo noč, cel naslednji dan in še našo drugo (zadnjo) noč v Termah Čatež. Iskreno povedano mi celodnevno kričanje in “navijanje” glasbe do konca tudi ob 23. uri zvečer ni bilo pretirano všeč, ker je bilo dejansko zelo malo tišine in miru (otroka pač morata spati). Očitno pa je moralo to nekoga drugega motiti še veliko bolj kot mene, saj so zabavo prekinili varnostnik in dve policijski patrulji.

Dopoldanski sprehod v okolici Term

Kot že rečeno, dopoldansko kopanje za nas ni prišlo v poštev, zato smo naše prvo jutro izkoristili za daljši sprehod. Za kakšne pol ure je uspelo posijati celo sonce.

Ogledali smo si zaprto poletno Termalno riviero in Indijansko vas, kjer smo videli zgolj lesena ogrodja indijanskih šotorov, saj vas v hladnem obdobju ne obratuje. Povzpeli smo se tudi na razgledni stolp in si pogledali Gusarski zaliv, ki obsega več plavajočih lesenih hišic na jezeru, ki so s kopnim povezane preko lesenega mostu. Izkušnja v zalivu mora biti zagotovo nekaj posebnega!

Pri jezeru smo si vzeli nekaj minut za opazovanje dveh labodov in pot nadaljevali toliko časa, dokler nismo naredili celotnega kroga in se znova znašli pri naši hišici. Še pred tem smo na dirkalni stezi za mini gokart (seveda ni obratovala) v zabaviščnem parku med seboj tekmovali v teku in si kasneje pogledali še igrišče za mini golf, katerega sta otroka videla prvič.

Hišice v Gusarskem zalivu
Bivati v hišici, kakršne so v Gusarskem zalivu, je zagotovo posebno doživetje

Končno je bilo na vrsti prvo čofotanje

Prvi dan po prihodu smo vsi že komaj čakali na obisk bazena. Ob 15. uri nam je to tudi uspelo. Ker je zimska Termalna riviera precej velika (tako kot poletna), smo imeli na izbiro številne bazene, tobogane in druge zadeve za kratkočasenje.

Veliko časa smo preživeli na Gusarski ladji, ki je namenjena otrokom in obsega tri majhne tobogane, vodne topove, prevračujoče vedro z vodo in podobno.

Čeprav nihče od nas ni velik ljubitelj toboganov, razen otroških, po katerih se najmlajša zelo rada vozita, smo nekatere vseeno preizkusili. Sam sem se na željo otrok spravil na najdaljšega, ki se zaključi v zunanjem bazenu.

Na bazenu smo uživali do te mere, da smo namesto do 18. ure, tam preživeli še dodatni dve uri. Otroka sta s tem prvikrat videla, kako izgleda nočno kopanje, ko se pod vodo prižgejo luči. Njunega zadovoljstva ni bilo težko opaziti.

Ker ne gre za nekaj vsakdanjega, sva z ženo po kopanju najmlajša razvajala z nekaj igrami na igralnih avtomatih in že je bila ura ravno pravšnja za spanje. Midva sva zvečer sedla za mizo na terasi in se pogovarjala.

Prehitro je prišel dan odhoda domov

Na dan odhoda smo zjutraj spakirali prtljago, vrnili ključe in odšli na bazen za tri ure – toliko, kolikor nam je pripadalo. Tako kot prvi dan, smo tudi drugi dan maksimalno uživali. Na koncu smo bili vsi utrujeni in hkrati zadovoljni z lepo preživetim koncem tedna.

Vprašanje zate

Če si že kdaj prespal v Termah Čatež in tudi koristil njihovo ponudbo, kako bi opisal svojo izkušnjo? Vabim te, da odgovor, mnenje in/ali izkušnje napišeš v komentar pod objavo, morda se razvije odlična debata!

Aja, mimogrede, ne pozabi všečkati moje Facebook strani, da boš na tekočem z novimi objavami!